ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Proč je důležité odvlhčit nemovitost před rekonstrukcí?

Rekonstrukce nemovitosti je vždy velkým rozhodnutím, které vyžaduje důkladnou přípravu a pozornost. Jedním z klíčových aspektů, který by neměl být přehlížen, je stav zdiva a jeho vlhkost.

Odvlhčené zdivo představuje základní kámen úspěšné rekonstrukce, a to z několika důvodů:

1. Zajištění strukturální integrity: Vlhkost v zdivu může vést k mnoha problémům, včetně oslabení struktury, což může mít za následek vážné bezpečnostní riziko. Odvlhčením zdiva před rekonstrukcí zajistíte, že vaše nemovitost bude mít pevný základ, který vydrží plánované změny a zlepšení.

2. Prevence plísní a hniloby: Vlhkost je ideálním prostředím pro růst plísní a hniloby, které nejenže poškozují materiál, ale mohou také negativně ovlivnit kvalitu vzduchu uvnitř nemovitosti. Odstraněním vlhkosti z zdiva před zahájením rekonstrukce můžete výrazně snížit riziko těchto problémů a zajistit zdravější prostředí pro obyvatele nemovitosti.

3. Lepší adheze stavebních materiálů: Mnoho stavebních materiálů a povrchových úprav vyžaduje pro optimální přilnavost a výkon suchý podklad. Odvlhčené zdivo zajišťuje, že nově aplikované materiály, jako jsou omítky, barvy nebo lepidla, budou mít správné podmínky pro správnou adhezi, což vede k delší životnosti a lepšímu vzhledu dokončené rekonstrukce.

4. Úspora nákladů: I když může odvlhčení zdiva představovat počáteční investici, v dlouhodobém horizontu se může ukázat jako úspora nákladů. Prevencí problémů, jako jsou strukturální poškození, růst plísní a nutnost častých oprav, můžete ušetřit značné množství peněz, které by jinak byly vynaloženy na řešení těchto problémů. Úspora nákladu za energie ve výši 20%, a to při dnešních cenách za energie není zanedbatelné číslo. Ročně to může být i několik desítek tisíc korun. Především v nemovitostech s extrémně vysokou vlhkostí může být úspora energií opravdu značná.

5. Zlepšení estetiky: Vlhké zdivo může vést k nevzhledným skvrnám, odlupování barvy a jiným estetickým problémům, které mohou snížit vizuální přitažlivost vaší nemovitosti. Odvlhčením zdiva před rekonstrukcí zajistíte, že výsledná práce bude vypadat lépe a bude mít delší životnost. Vzhledem k těmto důvodům je jasné, že odvlhčení zdiva by mělo být prioritou před jakoukoli rekonstrukcí nemovitosti. Investice do tohoto kroku nejenže zlepší výslednou kvalitu práce, ale také pomůže chránit vaši investici do nemovitosti v dlouhodobém horizontu.

Pro odvlhčení zdiva doporučujeme použít systém DiscoverDry, který působí na základě elektrofyzikálního bezelektrodového systému, který bezkontaktním, velmi šetrným, ekologickým, ale i efektivním způsobem řeší odvlhčení domů a objektů, které jsou postiženy vzlínají kapilární vlkostí.

Odvlhčení a vysoušení zdí a nemovitostí metodou DiscoverDry se dá rozdělit do dvou fází:

První fáze: dochází k odvlhčování tak, že se postupně odstraňuje množství vody z kapilár vlhkého zdiva.

Druhá fáze: Ochrana (prevence) zabraňující trvale vzlnínání kapilární vlhkosti do zdiva. Systém DiscoverDry plně nahradí chybějící nebo pošlozené izolace a ve zdivu tak zůstane přirozená vlhkost, která se pohybuje okolo 2%-4%. Ve sklepních prostorech může být i kolem 5%.

Je pochopitelné, že pokud dojde k odvlhčení zdiva, zmizí i plísně, zatuchlý vzduch a následně se dají zdi ošetřit v hodným nátěrem.

Jak můžete zjistit stav vlhkosti ve zdivu?

Kontrolu odvlhčené stěny je možné provést přenosným měřícím přístrojem VOLCRAFT MF-100 na měření vlhkosti ve stěně a podlaze, nebo pomocí laboratorního přístroje KERN - DARR MLB 50-30N.

Pro objednání našich služeb nebo pro další informace volejte: +420 737 279 771 nebo pište: info@discoverdry.eu

Publikováno dne 13.02.2024
únor 2024

Proč je důležité odvlhčit nemovitost před rekonstrukcí?

únor 2024

Horizontální izolace: Co to skutečně je a proč je pro váš dům nezbytná?

leden 2024

ODVLHČENÍ RODINNÉHO DOMU - příklad odvlhčované stavby a doba odvlhčení

prosinec 2023

KAPILÁRNÍ VZLÍNAJÍCÍ VLHKOST - řešení vlhkosti elektrofyzikální technologií

říjen 2023

NAŠE SLUŽBY - Co pro vás můžeme vše udělat

červenec 2021

SUCHÉ A ČISTÉ NEMOVITOSTI 6. část – Jak vše probíhá

červenec 2021

SUCHÉ A ČISTÉ NEMOVITOSTI 5. část - systémy

červenec 2021

SUCHÉ A ČISTÉ NEMOVITOSTI 4. část - odvlhčení

červen 2021

SUCHÉ A ČISTÉ NEMOVITOSTI 3. část - proč odvlhčit a kdy.

DiscoverDry

Napište nám